Bill Statham - E213 Tabele dodatków i składników.pdf

(1512 KB) Pobierz
E213. Tabele dodatków i składników chemicznych
Bill Statham
Tłumaczenie:
Katarzyna Tryc
Copyright © 2014 by Wydawnictwo RM
Original English edition title
The Chemical Maze – Shopping Companion
Copyright © Bill Statham 2006. All rights reserved.
Wydawnictwo RM, 03-808 Warszawa, ul. Mińska 25
rm@rm.com.pl, www.rm.com.pl
Żadna część tej pracy nie może być powielana i rozpowszechniana,
w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny)
włącznie z fotokopiowaniem, nagrywaniem na taśmy lub przy użyciu innych
systemów, bez pisemnej zgody wydawcy. Wszystkie nazwy handlowe i towarów
występujące w niniejszej publikacji są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub
nazwami zastrzeżonymi odpowiednich firm odnośnych właścicieli.
Wydawnictwo RM dołożyło wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość tej
książce, jednakże nikomu nie udziela żadnej rękojmi ani gwarancji.
Wydawnictwo RM nie jest w żadnym przypadku odpowiedzialne za jakąkolwiek
szkodę będącą następstwem korzystania z informacji zawartych w niniejszej
publikacji, nawet jeśli Wydawnictwo RM zostało zawiadomione o możliwości
wystąpienia szkód.
ISBN 978-83-7243-529-3
ISBN 978-83-7773-111-6 (e-Pub)
ISBN 978-83-7773-114-7 (mobi)
Redaktor prowadzący:
Justyna Mrowiec
Redakcja merytoryczna:
Elena Szamonina, Elżbieta Pawłowska
Korekta:
Anna Odrowska
Nadzór graficzny:
Grażyna Jędrzejec
Projekt graficzny okładki:
Agata Chmielewska
Opracowanie wersji elektronicznej:
Marcin Fabijański
W razie trudności z zakupem tej książki prosimy o kontakt z wydawnictwem:
rm@rm.com.pl
Spis treści
O autorze
Przedmowa
Jak posługiwać się tym poradnikiem?
Wstęp
Lista konwersji kodów E
Część 1 DODATKI DO ŻYWNOŚCI
Część 2 SKŁADNIKI KOSMETYKÓW
Modyfikacje genetyczne w skrócie
Dodatek
Słowniczek
Bibliografia
O autorze
Bill Statham mieszka w Victorii (Australia) ze swoją żoną
i partnerką w interesach, Kay Lancashire. Jest naukowcem,
pisarzem i wydawcą, którego głównym celem jest szerzenie
oświaty zdrowotnej i wywarcie pozytywnego wpływu na
zdrowie ludzi i środowisko.
Ponad dziesięć lat studiował i praktykował homeopatię
w Australii i Wielkiej Brytanii. W tym czasie coraz bardziej
interesował się i niepokoił szkodliwym wpływem na ludzkie
zdrowie syntetycznych związków chemicznych
występujących w żywności i produktach codziennego
użytku.
Napisał tę książkę, aby ułatwić identyfikowanie składników
i dodatków do artykułów spożywczych, produktów higieny
osobistej i kosmetyków, które mogą powodować
dolegliwości i choroby. Ta wiedza zapewnia nam możliwość
wolnego wyboru, a niejednokrotnie lepszą jakość życia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin