Gotowanie na parze. Książka kucharska.pdf
(
485 KB
)
Pobierz
Gotowanie
na parze
Książka kucharska
2
Wstęp
Drogie Smakoszki,
drodzy Smakosze,
dobre rozmowy i piękne chwile często
towarzyszą wspólnym posiłkom. Wspól-
ne doświadczenia kulinarne łączą -
szczególnie wtedy, gdy są one wyjątko-
we. Dotyczy to zarówno dnia codzien-
nego, jak i szczególnych okazji.
Wasze nowe urządzenie do gotowania
na parze oferuje odpowiedni potencjał:
dzięki jego uniwersalności można w nim
nie tylko szybko i zdrowo przyrządzić
codzienne posiłki, lecz również wyrafi-
nowane kulinarne menu na najwyższym
poziomie.
Mamy nadzieję, że ta książka będzie
przy tym stanowić dla Was prawdziwą
pomoc. W naszej Kuchni Eksperymen-
talnej Miele codziennie spotykają się
wiedza i ciekawość, rutyna i zaskocze-
nie - na ich bazie opracowujemy dla
Was zarówno pomocne wskazówki, jak
również interesujące przepisy z gwaran-
cją powodzenia. Więcej przepisów, in-
spiracji i fascynujących tematów można
znaleźć w naszej aplikacji
Miele@mobile.
Mają Państwo jakieś pytania, pomysły
lub życzenia? Prosimy o kontakt, bę-
dziemy wdzięczni, mogąc wymienić się
doświadczeniami. Nasze dane kontak-
towe znajdują się na końcu tej książki.
Życzymy Państwu niezapomnianych
wrażeń kulinarnych.
Wasza Eksperymentalna Kuchnia Miele
3
Spis treści
Wstęp......................................................................................................................
3
Informacje ogólne
................................................................................................. 7
Zanim rozpoczniesz
.............................................................................................. 8
Ważne wskazówki do przepisów
......................................................................... 9
Programy..............................................................................................................
11
Zastosowania specjalne
..................................................................................... 12
Gotowanie zestawu obiadowego.......................................................................
13
Warto wiedzieć
.................................................................................................... 14
Ilości i miary
......................................................................................................... 15
Akcesoria Miele
................................................................................................... 17
Produkty pielęgnacyjne Miele
............................................................................ 18
Dodatki i warzywa
............................................................................................... 19
Warzywa na przystawkę........................................................................................ 20
Czerwona kapusta z jabłkiem................................................................................ 21
Dim Sum z nadzieniem Pak Choi .......................................................................... 22
Fenkuł z winegret orzechowym ............................................................................. 23
Warzywa fenkułowe............................................................................................... 24
Suflet warzywny .................................................................................................... 25
Gnocchi ................................................................................................................. 26
Hummus ................................................................................................................ 27
Zapiekanka ziemniaczana z bekonem .................................................................. 28
Kluski ziemniaczane .............................................................................................. 29
Piure ziemniaczane................................................................................................ 30
Suflet ziemniaczany............................................................................................... 31
Risotto dyniowe..................................................................................................... 32
Sałatka z soczewicy .............................................................................................. 33
Marchewka z szalotką w glazurze ......................................................................... 34
Pilaw ...................................................................................................................... 35
Knedle grzybowe z sosem dyniowym ................................................................... 36
Polenta po szwajcarsku......................................................................................... 38
Ser owczy w płaszczyku z cukinii ......................................................................... 39
Duszone ogórki ..................................................................................................... 40
Knedle bawarskie .................................................................................................. 41
Pomidory po grecku .............................................................................................. 42
Nadziewane łódeczki z cukinii............................................................................... 43
4
Spis treści
Ryby
...................................................................................................................... 44
Dorada z warzywami ............................................................................................. 45
Curry rybne z brzoskwinią..................................................................................... 46
Pstrąg w białym winie............................................................................................ 47
Łosoś z porem i sosem z białego wina ................................................................. 48
Małże w sosie ........................................................................................................ 49
Diabeł morski w sosie borowikowym .................................................................... 50
Tuńczyk na ryżu pomidorowym............................................................................. 51
Mięso
.................................................................................................................... 52
Klopsiki z kapustą pekińską .................................................................................. 53
Filet z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami ................................................... 54
Kawałki kurczaka z papryką .................................................................................. 55
Polędwica cielęca z ziołami................................................................................... 56
Gołąbki z kapusty.................................................................................................. 57
Jagnięcina duszona z suszonymi śliwkami ........................................................... 59
Karkówka jagnięca z zieloną fasolką..................................................................... 61
Pierś z indyka z nadzieniem .................................................................................. 62
Polędwica wołowa................................................................................................. 64
Polędwica wołowa poszetowana z warzywami..................................................... 66
Gulasz holenderski ................................................................................................ 67
Gulasz wołowy ...................................................................................................... 68
Saucisson.............................................................................................................. 70
Medaliony wieprzowe z warzywami pieczarkowo-jabłkowymi ............................. 71
Wołowina w sosie jabłkowo-chrzanowym............................................................. 72
Wołowina po wiedeńsku ....................................................................................... 73
Tikka Masala z ryżem ............................................................................................ 74
Zupy & Potrawy jednogarnkowe
........................................................................ 76
Fasolka z jagnięciną .............................................................................................. 77
Potrawka rybna ..................................................................................................... 78
Zupa gulaszowa .................................................................................................... 79
Rosół z kury........................................................................................................... 80
Zupa ziemniaczana................................................................................................ 81
Zupa dyniowa po australijsku................................................................................ 82
Kremowa zupa marchewkowa .............................................................................. 83
Mięso z ryżem ....................................................................................................... 84
Zupa z młodymi warzywami .................................................................................. 85
Deser
.................................................................................................................... 86
Pudding jagodowy................................................................................................. 87
Pudding świąteczny .............................................................................................. 88
Krem kataloński..................................................................................................... 90
Kluski na parze z kompotem morelowym ............................................................. 91
5
Plik z chomika:
no-w-here
Inne pliki z tego folderu:
Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem. Pod red. Beaty Możejko (2012).pdf
(13183 KB)
Dobry początek. Przepisy na śniadania i brunche.pdf
(11708 KB)
Smaki bałtyckie naturalnie.pdf
(6328 KB)
Kanon kuchni polskiej (2019).pdf
(7206 KB)
Dobre z lasu czyli natura od kuchni. Wyd. II (2021).pdf
(25112 KB)
Inne foldery tego chomika:
kuchnia artykuły
kuchnia książki kucharskie (do 1939 roku)
kuchnia książki kucharskie (po 1939 roku)
kuchnia polska regionalna
kuchnia wegetariańska i wegańska
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin