Dieta Młodości_ 11 kroków, by wyglądać młodziej - zmarszczki, zdrowa skóra _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
W tym filmie opowiem, jak wyglądać młodziej po 40-stce, czy po 50-tce, czyli jak odmłodzić twarz. Wiotka skóra twarzy, która utraciła swoją elastyczność zbyt wcześnie, to coś, co możemy spowolnić odpowiednią dietą. Otóż produkty odmładzające skórę to takie, które między innymi działają przeciwutleniająco i regulują złuszczanie keratynocytów, czyli proces związany z odnową komórek naskórka. Należą do nich cynk, biotyna, beta-karoten, selen, kwasy tłuszczowe omega-3, a także polifenole, niektóre przyprawy, witamina E (czyli witamina młodości), witamina C oraz witamina A. Zegara biologicznego nie zatrzymamy, nie ma sposobu na to, jak wyglądać młodo w wieku 50 lat, natomiast zegar ten możemy spowolnić. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Dieta młodości: co jeść, a czego unikać?
0:37 | Razem można więcej
1:09 | Krok 1
2:28 | Krok 2
3:36 | Krok 3
4:48 | Krok 4
5:29 | Krok 5
6:24 | Krok 6
8:05 | Krok 7
9:06 | Krok 8
10:29 | Krok 9
11:50 | Krok 10
12:30 | Krok 11
14:16 | WaĹĽne wnioski

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin