Jeśli masz 50 lat i więcej, jedz mniej TYCH produktów _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Zdrowa dieta to nie tylko to, co w niej uwzględniamy, ale także to, czego unikamy. Dlatego w tym filmie opowiem, czego unikać na diecie (czego nie jeść lub jeść mniej) po 50. roku życia. Będą to produkty takie jak grejpfrut, oczyszczone produkty zbożowe, wyroby cukiernicze (zawierają cukier i tłuszcze trans), margaryna twarda w kostce. Szczególnie warto unikać cukru. Szkodliwość cukru jest niekwestionowana, szczególnie w wieku średnim i starszym. Powiem też o związku fast foody a zdrowie. Jeśli więc ciekawi Państwa, czego nie jeść żeby dbać o zdrowie, gdzie jest cukier w największych ilościach i dlaczego owoc, jakim jest grejpfrut może być problematyczny w średnim i starszym wieku, to zapraszam do oglądania. A na końcu podam film, co co jeść po 50-tce, żeby dbać o zdrowie. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Po 50-tce na te produkty szczegĂłlnie uwaĹĽaj
0:34 | Numer 1
1:43 | Numer 2
2:30 | Numer 3
4:47 | Numer 4
5:32 | Numer 5
6:17 | Numer 6
7:32 | Numer 7
8:50 | Numer 8
9:05 | Numer 9
9:36 | Numer 10
13:51 | Numer 11
14:38 | Numer 12
16:12 | Numer 13
16:41 | Numer 14
17:22 | Dodatkowe wnioski

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin