INSTRUKCJA OBSŁUGI PIECA UNOX Stefania
Rozpoczęcie pracy:
1. Wymienić wodę
2. Naciśnij przycisk START/STOP przez 3 sekundy – panel podświetli się
3. Naciśnij przycisk programu który ma zostać uruchomiony (zgodnie z tabelą)
4. Aby uruchomić program naciśnij przycisk START/STOP – piec zacznie się rozgrzewać
5. Po rozgrzaniu piec wyda z siebie sygnał dźwiękowy
Pieczenie:
1. Włożyć odpowiednio 1-3 blach rozmrożonych produktów do komory
2. Po włożeniu produktów i zamknięciu drzwi piec automatycznie kontynuuje prace
3. Piec powiadomi sygnałem dźwiękowym o zakończeniu wypieku.
4. Wyjąć produkty z pieca i odłożyć pod piec do ostygnięcia
Zakończenie pracy:
1. Przytrzymać przycisk START/STOP aż do wyłączenia urządzenia
2. Odczekać aż piec ostygnie
3. Wyczyścić dokładnie środek pieca oraz
Program
Produkty
PRE
Czas wypieku
Temperatura wypieku
Zaparowanie
P1
Bułki i bagietki jasne
Bagietki smakowe
240ᵒC
9 min
210ᵒC
60
P2
Ciastka półfrancuskie
(BOREK dopiec 4 min)
Uwaga: nie rozmrażać przed wypiekiem
16 min
180ᵒC
0
P3
Ciabatty, bagietki i bułki ciemne / z ziarnami
7 min
P4
Pączki
4 min
40
P5
Pizzerki
5 min
P6
Rogaliki croissanty
Uwaga: rozmrażać 20 minut
200ᵒC
14 min
P7
Chleby
P8
Produkty F. B.
195ᵒC
P9
Zapiekanki
10 min
31.05.2022r
Piro93