Piec UNOX Stefania instrukcja.doc

(45 KB) Pobierz

INSTRUKCJA OBSŁUGI PIECA UNOX Stefania

Rozpoczęcie pracy:

1.     Wymienić wodę

2.     Naciśnij przycisk START/STOP przez 3 sekundy panel podświetli się

3.     Naciśnij przycisk programu który ma zostać uruchomiony (zgodnie z tabelą)

4.     Aby uruchomić program naciśnij przycisk START/STOP piec zacznie się rozgrzewać

5.     Po rozgrzaniu piec wyda z siebie sygnał dźwiękowy

Pieczenie:

1.     Włożyć odpowiednio 1-3 blach rozmrożonych produktów do komory

2.     Po włożeniu produktów i zamknięciu drzwi piec automatycznie kontynuuje prace

3.     Piec powiadomi sygnałem dźwiękowym o zakończeniu wypieku.

4.     Wyjąć produkty z pieca i odłożpod piec do ostygnięcia

Zakończenie pracy:

1.     Przytrzymać przycisk START/STOP aż do wyłączenia urządzenia

2.     Odczekać aż piec ostygnie

3.     Wyczyścić dokładnie środek pieca oraz

 

Program

Produkty

PRE

Czas wypieku

Temperatura wypieku

Zaparowanie

P1

Bułki i bagietki jasne

Bagietki smakowe

240C

9 min

210C

60

P2

Ciastka półfrancuskie

(BOREK dopiec 4 min)

Uwaga: nie rozmrażać przed wypiekiem

210C

16 min

180C

0

P3

Ciabatty, bagietki i bułki ciemne / z ziarnami

240C

7 min

210C

60

P4

Pączki

210C

4 min

180C

40

P5

Pizzerki

210C

5 min

180C

40

P6

Rogaliki croissanty

Uwaga: rozmrażać 20 minut

200C

14 min

180C

0

P7

Chleby

240C

14 min

180C

60

P8

Produkty F. B.

240C

4 min

195C

60

P9

Zapiekanki

Uwaga: nie rozmrażać przed wypiekiem

210C

10 min

180C

40

 

31.05.2022r

Zgłoś jeśli naruszono regulamin