Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku
· 1 łyżka oleju rzepakowego
· 1,5 łyżeczki oleju sezamowego
· 450 g świeżej fasolki szparagowej, opłukanej
· 1 łyżka sosu sojowego
· 1 łyżka prażonych nasion sezamowych
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
1. Nagrzać dużą patelnię lub wok na średnim ogniu. Na gorącą patelnię wlać olej rzepakowy i sezamowy, a następnie wrzucić cała fasolkę. Dobrze wymieszać, aby pokryła się olejem. Gotować, aż nabierze jasnozielonego koloru i lekko się gdzieniegdzie podrumieni, około 10 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem sojowym, po czym przykryć i odstawić na 5 minut. Przełożyć na półmisek lub salaterkę i posypać prażonym sezamem.
hallem