Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku.docx

(32 KB) Pobierz

Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku

Zdjęcie do przepisu: Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku

Składniki 
ilość porcji: 4 

·                      1 łyżka oleju rzepakowego

·                      1,5 łyżeczki oleju sezamowego

·                      450 g świeżej fasolki szparagowej, opłukanej

·                      1 łyżka sosu sojowego

·                      1 łyżka prażonych nasion sezamowych


 Dodaj do listy zakupów

Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.    Gotowanie: 15min.    Gotowe w: 20min. 

1.                   Nagrzać dużą patelnię lub wok na średnim ogniu. Na gorącą patelnię wlać olej rzepakowy i sezamowy, a następnie wrzucić cała fasolkę. Dobrze wymieszać, aby pokryła się olejem. Gotować, aż nabierze jasnozielonego koloru i lekko się gdzieniegdzie podrumieni, około 10 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem sojowym, po czym przykryć i odstawić na 5 minut. Przełożyć na półmisek lub salaterkę i posypać prażonym sezamem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin