Co 1 ząbek czosnku dziennie robi dla zdrowia! Pasta czosnkowo imbirowa do zup _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(1 KB) Pobierz
Dzisiejszy temat to czosnek. Właściwości zdrowotne, jakie wykazuje są nie tylko szerokie, ale i dobrze potwierdzone. Do właściwości czosnku można zaliczyć na przykład wpływ na takie schorzenia jak cukrzyca typu 2, nadciśnienie i inne choroby układu krążenia, czy wysokie trójglicerydy. Sprawdzi się też czosnek na przeziębienie. W filmie zdradzę 3 przepisy. Pierwszy to pasta czosnkowa oraz druga wersja: pasta czosnkowo imbirowa. Imbir podniesie wartości odżywcze i walory smakowe. Nadaje się taka pasta czosnkowa do chleba i zup typu krem. Drugi przepis to mleko czosnkowe. Główne składniki to mleko, czosnek i miód. Trzeci przepis to masło czosnkowe. Jak zrobić te przepisy, o tym w drugiej części filmu. Jeśli więc ciekawi Cię, jak czosnek działa na organizm, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin