Jedz tę leczniczą zupę! Chroni przed cukrzycą, miażdżycą, zbija trójglicerydy _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
W tym filmie przedstawię, że zdrowe odżywianie nie musi być wymyślne; zdrowie można osiągnąć jedząc proste potrawy. A mianowicie będzie to zupa pomidorowa z rosołu z wczoraj. Danie to można zaliczyć do grupy ‘zdrowe obiady’. Aby poszerzyć wpływ zupy na zdrowie, trzeba wykorzystać głównie czosnek, paprykę i natkę pietruszki. Pomidorówka wg mojego przepisu pomoże na takie choroby jak miażdżyca, rak jelita grubego czy rak żołądka i za wysokie ciśnienie. Na nadciśnienie wpływa spora ilość potasu zawarta w zupie. Zupa pomoże też na trójglicerydy podwyższone, na insulinooporność (plus cukrzyca typu 2), zmniejszy ryzyko poważnego stanu, jakim jest udar mózgu, a także choroba wieńcowa serca. Zupa pomoże też na stłuszczenie wątroby. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Przepis na prozdrowotną zupę
0:34 | Właściwości zdrowotne zupy
0:52 | Korzyść 1
3:59 | Korzyść 2
5:49 | Korzyść 3
6:51 | Korzyść 4
7:55 | Korzyść 5
8:34 | Korzyść 6
9:40 | Zaproszenie na mój newsletter
10:17 | Korzyść 7
10:56 | Korzyść 8
11:36 | Korzyść 9
12:06 | Korzyść 10
12:31 | Podsumowanie korzyści zdrowotnych
12:56 | Przepis
14:27 | Wnioski

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin