OPC - mielone i tanie pestki o dużej sile uzdrawiania _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Na choroby takie jak cukrzyca typu 2, niealkoholowe stłuszczenie wątroby, nadciśnienie tętnicze, a także stany jak wysokie trójglicerydy, insulinooporność, słabe kości dobre są pestki winogron. OPC, czyli proantocyjanidyny, które zawierają pestki z winogrona, to przeciwutleniacze, które mogą poprawić zdrowie w wielu aspektach: pamięć i koncentracja, czyli zdrowie mózgu, a także zdrowie nerek czy oczu. Jedzenie pestek winogron jest łatwe, można na przykład wzbogacić nimi płatki owsiane i owsianka będzie jeszcze zdrowszym posiłkiem. Jeśli ciekawi Państwa, jak wzmocnić zdrowie mielonymi pestkami winogron i lubią Państwo poznawać najzdrowsze produkty, najzdrowsze jedzenie, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Moja ogólna prozdrowotna dieta dla całej rodziny:
https://bit.ly/prozdrowotna-dieta

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | OPC, czyli najsilniejszy znany przeciwutleniacz
1:03 | Siła zdrowotna pestek winogron
1:50 | Cukrzyca typu 2, wysoki poziom cukru we krwi
2:17 | Insulinooporność
3:21 | Wysokie trĂłjglicerydy
4:31 | Nadciśnienie tętnicze
5:46 | Zdrowie kości
6:17 | Zdrowie mĂłzgu
7:28 | Dodatkowa wiedza ode mnie w newsletterze
7:55 | Zdrowie nerek
8:59 | Zdrowie wÄ…troby
10:32 | Stres oksydacyjny
11:01 | Zdrowie oczu, zaćma
11:50 | Działanie przeciwbakteryjne
12:13 | Jak spożywać mielone pestki winogron

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin