Te połącznia składników cofają cukrzycę, hamują raka, poprawiają zdrowie _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Jak Ĺ‚Ä…czyć produkty w diecie, aby skĹ‚adniki siÄ™ dopeĹ‚niaĹ‚y? ĹÄ…czenie skĹ‚adnikĂłw aktywnych jest waĹĽne, bo pozwala zwiÄ™kszyć wchĹ‚anianie i dziaĹ‚anie skĹ‚adnikĂłw, co przekĹ‚ada siÄ™ na zdrowie. ĹÄ…czenie produktĂłw w diecie nie jest trudne. Na przykĹ‚ad magnez: z czym Ĺ‚Ä…czyć? Magnez z cynkiem i magnez z potasem to przykĹ‚ad dobrego poĹ‚Ä…czenia. A jeszcze lepiej magnez z potasem i B6. A cynk: z czym Ĺ‚Ä…czyć? MaĹ‚o osĂłb wie, ĹĽe z biaĹ‚kiem zwierzÄ™cym. A dlaczego, o tym w filmie. Likopen z pomidorĂłw z kolei warto Ĺ‚Ä…czyć z tĹ‚uszczem. TĹ‚uszcz poprawia wchĹ‚anianie karotenoidĂłw, w tym likopenu. Kurkuma zawiera kurkuminÄ™. Dobrym poĹ‚Ä…czeniem jest kurkumina z piperynÄ…. WiÄ™cej w filmie. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek KulczyĹ„ski.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ Mój krótki kanał:
@drbartek-krocej 

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Jak łączyć składniki i produkty w diecie: 13 ważnych połączeń
0:51 | 1. Magnez + potas
3:16 | 2. Magnez + witamina B6
3:57 | 3. Magnez + witamina D3
6:39 | 4. Witamina D3 + witamina K2 MK-7
8:32 | 5. Witamina D3 + cynk
9:51 | 6. Cynk + białko zwierzęce
10:18 | 7. Witamina C + ĹĽelazo
12:30 | 8. Witamina C + kwas foliowy
13:34 | 9. TĹ‚uszcz + witaminy ADEK
14:03 | 10. TĹ‚uszcz + likopen
14:35 | 11. Kurkumina + piperyna
15:08 | 12. Węglowodany + białko lub tłuszcz
15:52 | 13. ĹÄ…czenie biaĹ‚ek, czyli komplementarne aminokwasy

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin