Terapia cynkiem_ Jak stosować cynk na 13 różnych schorzeń _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszym tematem jest cynk. Właściwości tego składnika są szerokie, jeśli chodzi o zdrowie. Stąd też dotkliwy bywa niedobór cynku. Jak uzupełniać ten składnik, o tym w filmie. Cynk w pożywieniu nie występuje tak powszechnie jak inne składniki, ale jest kilka produktów będących zasobnym źródłem, dostarczających cynk. Niedobór w diecie można też wyrównać preparatami i tu podpowiem, jaki cynk wybrać oraz jakie jest dawkowanie przy chorobach. Jeśli więc ciekawi Cię temat, jakim jest cynk, w jakich produktach się znajduje, jak powinna wyglądać suplementacja i na co konkretnie pomoże, to zapraszam do oglądania. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ Zasubskrybuj mój kanał i kliknij ikonę dzwonka, aby być na bieżąco:
https://bit.ly/subskrybuj_moj_kanal

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 | Terapia cynkiem: jak go stosować, aby poprawić zdrowie
0:48 | Mniej infekcji
3:07 | Zdrowie tarczycy
4:43 | NiĹĽsze trĂłjglicerydy
5:14 | Mniejsze ryzyko cukrzycy typu 2
6:34 | Zapobieganie i Ĺ‚agodzenie depresji
7:57 | Ĺagodzenie trÄ…dziku pospolitego
8:35 | Ĺagodzenie atopowego zapalenia skĂłry
9:21 | Poprawa wzroku
10:35 | Wzmocnienie kości
12:20 | Właściwości przeciwnowotworowe
12:50 | Poprawa płodności u mężczyzn
13:10 | Wyostrzenie smaku
13:45 | Poprawa apetytu
14:02 | Cynk w diecie: gdzie jest w jedzeniu?
15:39 | WaĹĽne wnioski

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin