Nalewka z kurek.odt

(15 KB) Pobierz

 


Jak przygotować nalewkę z kurek - przepis i stosowanie


Przygotowanie zdrowotnej nalewki z kurek jest niezwykle proste.

Składniki:

       około 100 g świeżo zebranych grzybów, 

       200 ml wody, 

       200 ml spirytusu,

       dwie łyżki miodu naturalnego. 

        

Pokrojone grzyby należy umieścić w słoiku, wlać rozpuszczony w ciepłej wodzie miód oraz spirytus. Tak przygotowane grzyby należy odstawić w zakręconym słoiku na dwa tygodnie.  Kiedy grzyby opadną, należy przefiltrować powstałą nalewkę i pozostawić na miesiąc leżakowania w chłodnym i ciemnym miejscu. Gotowa mikstura ma piękny bursztynowy kolor, grzybowo-orzechowy posmak, jest delikatnie słodka a jednocześnie pieprzna. Pomoże w walce z chorobami pasożytniczymi - by uzyskać jej działanie lecznicze, wystarczy przez dwa tygodnie przed snem zażywać jedną łyżkę stołową nalewki.


 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin