Domowe biszkopty z galaretką i czekoladą.txt

(0 KB) Pobierz
 Przepis i sposób przygotowania Domowe biszkopty z galaretkš i czekoladš
Ciasteczka robi się doć szybko, jednak szczerze mówišc nie opłaca się ich robić w domu, taniej jest kupić :-) ja jednak miałam wszystkie składniki w domu więc postanowiłam się trochę pobawić.

WYKONANIE:
Formę ( u mnie to była foremka do pizzy ) wyłożyć szczelnie foliš spożywczš, galaretkę rozpucic w 1,5 szklanki goršcej wody i przelać do foremki. Włożyć do lodówki i poczekać aż stężeje. Po tym czasie wycišgnšć galaretkę łapišc za końce folii i wykrawać np. kieliszkiem kółka trochę mniejsze od biszkoptów.

Kršżki układać na biszkoptach i włożyć do lodówki, czekoladę rozpucić w kšpieli wodnej razem z olejem i odstawić do czasu aż będzie chłodna.

Wycišgnšć ciasteczka z lodówki, nabijać na wykałaczki i zamaczać w stopionej czekoladzie lekko przechylajšc naczynie w którym jest polewa, ciastka układać na kratce z piekarnika lub mikrofali i schłodzić. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin