Przepis na kark wieprzowy.odt

(16 KB) Pobierz

Przepis na kark wieprzowy

 

 

 

Wkładam mięso do słoików i otrzymuję pyszne danie mięsne, przepis na przepyszny kark wieprzowy Wrzucam mięso do słoików i dostaję pyszne danie mięsne, przepis na pyszną karkówkę absolutnie każdemu przypadnie do gustu! Z pewnością nie jest to przepis na 1 minutę, ale przepyszny przepis zachwyci Cię przez cały miesiąc! Babcia powiedziała mi, jak gotować mięso w słoikach, tak trzymają mięso na wsi. Każdy może ugotować pyszny i łatwy przepis na mięso według mojego przepisu. Prosty przepis na mięso można przechowywać w lodówce przez cały miesiąc. W moim przepisie wideo pokażę, jak zrobić pyszną karkówkę.

 

 

Przepis i składniki:

1200-1400 g mięsa (karkówka)

Dzielimy na trzy części, tak aby jeden kawałek pasował do 1 słoika (500 ml).

Sól (20 g na 1 kg mięsa)

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

3-4 ząbki czosnku

 

Mięso dobrze zawijać w przyprawach Przykryj szczelnie i odstaw do lodówki na 1 noc

Liście laurowe 1 groszek ziele angielskie 4-6 groszków czarnego pieprzu

 

Zamknij szczelnie pokrywę Po ugotowaniu wody gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2-3 godziny

Wyłącz ogrzewanie i pozwól mu trochę ostygnąć Przykryj ręcznikiem do ostygnięcia i wstaw do lodówki mięso jest bardzo kruche i soczyste


 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin