Składniki:
· 2 piersi z kurczaka
· mieszanka sałat
· 3 kolory papryki (pokrojone w cienkie paseczki)Marynata: cebula, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki mielonego imbiru, łyżeczka mielonej kolendry, łyżeczka suszonego chili, łyżeczka, suszonej mięty, sok z dużej cytryny, kieliszek białego wina, wytrawnego, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 2 łyżki oleju sezamowego
Zaczynamy od marynaty:
Cebulę i czosnek obrac, posiekać, wymieszać z przyprawami, ziołami, olejem, winem, sosem sojowym i sokiem z cytryny.Filety umyć, osuszyć, włożyć do miski z marynatą. Wymieszać i pozostawić na 3 godziny w lodówce.Rozłożyć na tacce i ustawić ją na rozgrany grill, piec ok. 15 minut, aż się zrumienią. W trakcie pieczenia należy pamietać, by obracać mięso i polewać je od czasu do czasu marynatą. Podajemy z bukietem sałat. Mięso posypujemy dekoracyjnie pokrojonymi w paski paprykami.
Tatar73