Zupa-krem_z_kukurydzy_i_pora.pdf

(231 KB) Pobierz
Zupa-krem z kukurydzy i pora
Porcje:
Trudność:
Koszt:
171 kcal / 1 porcję (195 g)
Wartości odżywcze na 100 g
% Twojego dziennego zapotrzebowania
*
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowod.
4
Ła 6
tw zł
e
88
5%
3g
6%
4g
6%
12 g
5%
*) W oparciu o wytyczne Twojej diety
Czas:
40 min
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 30 min
Narzędzia:
Blender ,Patelnia ,Garnek
Składniki:
warzywa:
Sposób przygotowania:
Gotujemy 1l bulionu (albo z kostki albo gotowany na warzywach).
300 g
Kukurydza
konserwowa
puszka
Por
Masło extra
Jogurt naturalny
2% tłuszczu
Szczypiorek
220 g (2 średnie)
26 g (2 płaskie łyżki)
200 g (1 opakowanie
(200 g))
32 g (4 łyżki)
Por kroimy w kawałki i obsmażamy na łyżce masła. Następnie wrzucamy
go do gotującego się bulionu.
Gdy por zmięknie, wrzucamy kukurydzę i drugą łyżkę masła. Chwilkę
jeszcze gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem
Zdejmujemy z ognia. Przestudzamy. Miksujemy na krem.
Dodajemy jogurt. Zagotowujemy.
Przed podaniem posypujemy szczypiorem.
Uwaga!
Dokument przygotowany indywidualnie dla użytkownika
Monikadiet.
Dokument chroniony prawami autorskimi, rozpowszechnianie będzie karane.
Fitatu 2005-16. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona 1
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin