Ryba_z_sosem_chili_z_frytkami.pdf

(239 KB) Pobierz
Ryba z sosem chili z frytkami
Porcje:
Trudność:
Koszt:
1012 kcal / 1 porcję (615 g)
Wartości odżywcze na 100 g
% Twojego dziennego zapotrzebowania
*
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowod.
2
Ła 30
tw zł
e
165
9%
9g
18%
7g
10%
16 g
6%
*) W oparciu o wytyczne Twojej diety
Czas:
25 min
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 20 min
Składniki:
Frytki:
Sposób przygotowania:
Wymieszać jedną łyżkę oliwy z oliwek, łyżkę słodkiego sosu chili, łyżkę
wyciśniętego soku z cytryny i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
450 g
Frytki karbowane
"1 2 3"
Ryba z sosem chili:
Rybę natrzeć marynatą
500 g (50 dekagram)
52 g (4 płaska łyżka)
94 g (1 szt.)
10 g (2 płaskie
łyżeczki)
14 g (2 ząbki)
110 g (1 średnia)
Sola świeża
Oliwa z oliwek
Cytryna
Słodki sos chili
Tao Tao
Czosnek
Cebula
Do żaroodpornego naczynia wlać pozostałą oliwę, na niej ułożyć
pokrojoną w krążki cebulę i rybę, polać marynatą. Na wierzchu ułożyć
cienkie paseczki skórki z cytryny.
Piec w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 180 stopni. W tym
samym czasie można piec frytki.
Uwaga!
Dokument przygotowany indywidualnie dla użytkownika
Monikadiet.
Dokument chroniony prawami autorskimi, rozpowszechnianie będzie karane.
Fitatu 2005-16. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona 1
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin