Śledzie faszerowane.rtf

(5 KB) Pobierz
Œledzie faszerowane

Śledzie faszerowane

 

Składniki:

4 solone śledzie z mleczem

szklanka mleka

2 duże cebule

szklanka suchego startego razowego chleba

3 jaja ugotowane na twardo

mielony pieprz

2-3 łki oliwy

do dekoracji:

cytryna

zielona pietruszka

2-3 liście sałaty

 

Śledzie namocz na noc w dużej ilości zimnej wody, następnego dnia wyjmij mlecze, śledzie obierz ze skóry i ości. Filety zalej mlekiem, odstaw na godzinę.

 

Obrane cebule zetrzyj na tarce, dokładnie utrzyj z mleczami i ł oleju, wymieszaj z drobno posiekanymi jajami, pieprzem i tartym chlebem. Osuszone filety posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w ruloniki, ułóż na wyłonym sałatą półmisku. Na koniec skrop oliwą, udekoruj zieloną pietruszką i cienkimi plasterkami cytryny.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin